L’escola que ve: polítiques i pràctiques educativas per a les dues pròximes dècades

El futuro de l’educació secundària a la Comunitat Valenciana és un element fonamental i al qual hi ha que prestar molta atenció. Amb aquest seminari es tracta de respondre un conjunt de preguntes:

Quins problemes concrets tenen la institució i els centres escolars? Quins problemes són propis del sistema educatiu espanyol? Quins tenen a veure amb lorganització escolar? Quins amb el
professorat? Quines transformacions hauria d’emprendre? Què ha millorat en els darrers 15 anys / des de principi de segle? Quins riscos entreveuen en els propers 15 anys?

Les crisis del 2008 i del 2020, com les ha sortejat l’escola? Com s’està adaptant i com s’hauria d’adaptar l’escola a la realitat digital creixent? S’hauria d’adaptar, o l’escola no deu competir amb la digitalització? Quina repercussió pot tenir la Intel·ligència artificial a l’àmbit educatiu? Què han de modificar els centres escolars per adaptar-se a les noves realitats? Qui té capacitat per fer-ho, quines condicions propiciarien una resposta adequada dels centres? Com afectarà l’escola l’augment progressiu de coneixements en neurociència? Pot suposar una transformació tant de la docència com de la vostra organització?

DOCUMENTS DEL SEMINARI

INAUGURACIÓ:

Fernando Maruhenda – Director del seminari i Catedràtic de Didàctica i Organizació Escolar de la Universitat de València.

TAULA DE DEBAT: L’EDUCACIÓ QUE VE: L’ESCOLA EN AQUESTA DÈCADA I EN LA SEGÜENT

Moderada per Fernando Marhuenda – Catedràtic de Didàctica i Organizació Escolar, UV.

  • Juan Manuel Escudero Muñoz – Catedràtic jubilat de Didàctica i Organització

    escolar – Universitat de Murcia.

  • Mariano Fernández Enguita – Catedràtic emèrit de Sociologia de la Educació –Universitat Complutense de Madrid.

Debat amb assistents

Conclusió i clausura